Va propun o reteta fina, usoara, care va fi o placere pentru papilele gustative ale oricui, aflat in jurul mesei voastre primitoare: somon la cuptor.
Ingrediente somon la cuptor
Cumparati, dragilor, niste rondele de somon proaspete. Spalati-le bine, apoi frecati-le cu sare de mare grunjoasa, putin piper si putin ulei de masline.
Mod de preparare somon la cuptor
Asezati-le frumos intr-o tava. In mijlocul tavii, puneti o capatana mare de usturoi, intreaga, necuratata – inlaturati doar primele foi ale ei si mustatile, sa nu fie murdare, cu urme de pamant pe ele. Turnati peste feliile de somon zeama de la o lamaie mare, stoarsa.
Atentie, sa nu scapati vreun sambure in tava, caci samburii de lamaie amarasc mancarea! Printre feliile de somon, puteti pune si cateva rosii tip cherry. Acoperiti totul cu o folie de aluminiu si dati la cuptorul preincins pentru vreo jumatate de ora.
Cand e gata tava cu somon, luati usturoiul, stoarceti cateii de usturoi copti intr-un castronel, adaugati si rosiile cherry coapte si dati-le la blender cu vreo doua linguri de iaurt grecesc, iar acest sos minunat serviti-l langa felia de somon. N-o sa va para rau!
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de DanaTentis de la Pixabay