Se zice ca de Anul nou e bine sa mananci peste. Iata si o reteta care sa va inspire: Pastrav la cuptor cu sos Meuniere si legume.
Ingrediente Pastrav la cuptor cu sos Meuniere si legume
2-3 pastravi (depinde de marimea pestelui)
1-2 legaturi de patrunjel
1 ceapa
1 Morcov (cine doreste)
1-2 rosii
2-3 cartofi
250 ml vin alb
50-100 g unt
Sare + piper
1-2 lamai
Mod de preparare Pastrav la cuptor cu sos Meuniere si legume
Se curata pastravul si se presara sare si piper,se unge tava cu unt si se da la cuptor.
Sos Meuniere:
Topim untul ramas intr-o tigaie, punem patrunjelul lasam 2-3min. apoi adaugam putina coaja de lamaie si zeama de la o lamaie intreaga. Mai lasam pe foc inca 3-4 min.
Sosul astfel obtinut se toarna peste pestele scos din cuptor si legume.
Legumele se fac dupa preferinta fiacaruia…la cuptor, la abur, in tigaie…
Incearca si aceasta reteta video