Va prezentam o reteta de peste foarte usor de pregatit, ideala pentru copii: File de salau cu piure de broccoli. Pofta buna!
Ingrediente File de salau cu piure de broccoli
2 fileuri de la 1 salau mare, sare, patrunjel uscat, zeama de lamaie, ulei de masline.
Mod de preparare File de salau cu piure de broccoli
Cele doua fileuri intregi se taie bucati, se sareaza pe ambele parti, se condimenteaza cu patrunjel uscat, se stropesc cu ulei de masline si cu zeama de lamaie. Se lasa 10 minute sa absoarba acest sos. Se pune la incins la foc mediu spre mare o tigaie de teflon fara ulei; cand s-a incins bine, se iau bucatile de salau, se aseaza in tigaie si se tin aproximativ 1 minut pe fiecare parte sau chiar mai putin, pana carnea se albeste si nu mai are un aspect crud (tinut mai mult de atat, carnea se usuca si-si pierde din savoare). Salaul are o carne frageda, asadar, atentie cand il intoarceti, sa nu se rupa bucatile. Il puteti servi cu piure de broccoli sau piure de cartofi.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de RitaE de la Pixabay