Calcan la gratar cu sos de rosii proaspete si usturoi

06 septembrie 2021,
Calcan la gratar cu sos de rosii proaspete si usturoi - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - thai-food-1169750_1280

Va recomandam o delicioasa reteta de calcan la gratar cu sos de rosii proaspete si usturoi.

 

Ingrediente Calcan la gratar cu sos de rosii proaspete si usturoi

 

1 calacan de marime medie (se gaseste in piete, proaspat, si este un sortiment de peste de Marea Neagra foarte sanatos, cu o carne alba, fara grasime, cu un gust foarte bun)

ulei de masline extra virgin

lamaie

1 legatura patrunjel proaspat

jumatate de kilogram de rosii

2 capatani mari de usturoi

sare

 

 

Mod de preparare Calcan la gratar cu sos de rosii proaspete si usturoi

In momentul in care cumparati calcanul din piata, rugati sa vi-l portioneze, ca sa nu mai aveti aceasta problema acasa. Apoi, spalati bucatile, sarati-le si asezati-le pe gratar. Nu uscati carnea, ea trebuie sa ramana zemoasa si frageda. Puneti bucatile de calcan intr-un vas acoperit, sa se mentina calde.

Separat, intr-un vas mai inalt, puneti rosiile taiate in jumatati, legatura de patrunjel si cateii de usturoi provenind de la cele doua capatani. Adaugati sare, ulei de masline si zeama de lamaie. Intruduceti blenderul si pasati pana obtineti un sos omogen; gustati de sare si eventual condimentati din nou.

Sosul astfel obtinut se toarna in farfurie, peste bucatile de calcan.

Incearca si aceasta reteta video

Imagine de Puii Sangsuriyasilp de la Pixabay

Cuvinte cheie: , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita