E timpul sa va delectati familia cu ceva deosebit. Va prezentam o retata originala, dar nu foarte complicata.
Ingrediente Placinta de crap
Iata care sunt ingredientele de care aveti nevoie pentru a prepara Placinta de crap.
300 g crap
3 oua
300 ml lapte
300 ml apa
50 g unt
300 g praz, partea alba spalata si feliata subtire
1 lingura faina
1 legatura patrunjel proaspat tocat
1 kg cartofi fainosi, fierti si facuti piure cu 125 ml lapte si putin unt
Mod de preparare Placinta de crap
Fierbe ouale in apa cu putina sare timp de 8 minute. Dupa ce au fiert, da-le prin jet de apa rece si decojeste-le apoi taie fiecare ou in 4 parti.
Toarna laptele si apa intr-o cratita si adauga pestele. Lasa-l sa fiarba 4-6 minute pana cand s-a facut, atat incat pielea sa se dea jos usor.
Scoate pestele din cratita, ia pielea de pe el , iar laptele strecoara-l intr-un vas.
Topeste untul intr-o tigaie si adauga prazul feliat. Caleste-l pana cand s-a inmuiat apoi adauga faina. Acopera tigaia pentru 1-2 minute, apoi adauga laptele strecurat.
Amesteca timp de 5 minute pana cand sosul se va ingrosa.
Adauga patrunjelul, amesteca apoi inglobeaza usor pestele si ouale.
Asezoneaza totul dupa gust cu sare si piper.
Pune amestecul cu peste intr-un vas termorezistent uns cu unt, iar deasupra pune piureul de cartofi.
Da placinta la cuptor 30 minute pana cand s-a rumenit deasupra.
Serveste calda cu patrunjel verde presarat deasupra.
Timp de preparare: 45 minute
Mai multe retete gasiti pe donmariano.ro.
Incearca si aceasta reteta video