O noua reteta delicioasa si sanatoasa va asteapta la propunerea noastra: Peste alb in sos picant de rosii cu garnitura de cartofi natur. Timp de preparare pentru 4 portii: 50 de minute
Ingrediente Peste alb in sos picant de rosii cu garnitura de cartofi natur
1 kg de peste proaspat, curatat
4 linguri pasta de rosii
4 catei de usturoi
2 foi de dafin
1 ardei iute
tarhon (dupa gust)
4 linguri ulei de masline extravirgin
sare
piper
Mod de preparare Peste alb in sos picant de rosii cu garnitura de cartofi natur
- Pestele (file sau trunchi) spalat se taie in bucati potrivit de mari care se ung cu 2 linguri de ulei de masline, se condimenteaza si se pun intr-o tava.
- Tava se da la cuptor si te tine timp de 15 minute la foc mediu.
- Prepararea sosului: Intr-o tigaie se pune uleiul ramas in care se adauga usturoiul zdrobit si ardeiul iute spalat, curatat de seminte si taiat fin; amestecul se pune la foc mediu.
- Dupa 1 minut se adauga pasta de rosii care se subtiaza cu 2 pahare de apa; se lasa la foc mediu 5 minute sa fiarba in clocote mici.
- Acum se adauga in sos tarhonul tocat, sarea, piperul si foile de dafin. Totul se mai fierbe 1-2 minute.
- Sosul astfel preparat se toarna peste pestele din tava care se introduce in cuptor, la foc mediu, pentru inca 20 de minute.
- Preparatul se serveste cald, presarat cu piper proaspat macinat.
- La servire, alaturi de acest preparat se poate servi garnitura de cartofi natur, presarati cu patrunjel verde tocat fin.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de thanhhungpnt de la Pixabay