Anisoara 67 ne incanta cu aceasta reteta minunata de: Raci de Dunare fierti.
Ingrediente Raci de Dunare fierti
Cativa raci proaspeti,vii,de Dunare,apa,sare,o lingura de legume deshidrate
Mujdei de usturoi: Cativa catei de usturoi,ulei sare si suc de lamaie
Mod de preparare Raci de Dunare fierti
Se pune o aola de apa cu sare si legumele deshidratate sa fiarba iar cand da in clocot se arunca racii spalati bine inante cu apa rece(se trec in sita sub jet de apa rece de mai multe ori,pentru a indeparta urmele de mal si resturi vegetale de pe burta sau picioare).Se firb astupand oala cu un capac ccca 15 minute pana ce racii se inrosesc.De la raci se conduma numai carnea dela clestii mari si coada.Se prepara mujdeiul zdrobind usturoiul si apoi il frecam cu sare si cate un pic de ulei pana ce capata consistenta unei maioneze,apoi il subtiem cu sucul de lamaie .Servim carnea de raci cu acest mujdei iar daca nu toleram usturoiul,servim carnea de raci stropita cu lamaie.Carnea este foarte aromata si grasa si pentru o digestie buna este indicat sa fie servita cu lamaie sau mujdei.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video