Iata o noua reteta trimisa de Daniela: Peste in aluat.
Aluat
300 g faina
150 g unt
1 galbenus
2 linguri de otet
1 praf de copt
sare
apa daca este nevoie
UMPLUTURA
800 g file de merluciu
oregano
piper
sare
1/2 pahar de vin alb
3 linguri de ulei
Fileurile de peste se spala si se sterg cu un prosp de bucatarie curat.
Se amesteca condimentele cu vinul, uleiul, trecem pestele prin condimente, le asezam intr-un vas acoperim si dam la rece 3 ore (sau peste noapte)
ALUAT
Faina o amestecam cu sarea, adaugam praful de copt stins in otet, untul moale, galbenusul si framantam o coca elastica (invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min)
Asamblare
Impartim aluatul in doua.
Intindem o foaie in forma de peste si asezam in tava de la aragaz,o intepam cu furculita si dam la cuptor cca 10 min.
Coca ramasa o impartim in doua, o parte o intindem in foaie care sa acopere pestele.
Coca ramasa se intintinde si se taie cercuri cu 1 pahar dupa care le vom taia in 4 ca sa obtinem solzii
Scoatem tava,asezam bucatile de peste, acoperim bine cu foaie care am intins-o, inchidem bine marginile ca sa nu curga.
Deasupra asezam solzisori, dintr-o bucata de aluat i-am facut coada.
Ungem coca cu 1 galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte.
Dam tava la cuptor cca 1 ora.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com
Cuvinte cheie: Peste in aluat