Iata o noua reteta trimisa de Daniela: Peste in aluat.
Ingrediente Peste in aluat
Aluat
300 g faina
150 g unt
1 galbenus
2 linguri de otet
1 praf de copt
sare
apa daca este nevoie
UMPLUTURA
800 g file de merluciu
oregano
piper
sare
1/2 pahar de vin alb
3 linguri de ulei
Mod de preparare Peste in aluat
Fileurile de peste se spala si se sterg cu un prosp de bucatarie curat.
Se amesteca condimentele cu vinul, uleiul, trecem pestele prin condimente, le asezam intr-un vas acoperim si dam la rece 3 ore (sau peste noapte)
ALUAT
Faina o amestecam cu sarea, adaugam praful de copt stins in otet, untul moale, galbenusul si framantam o coca elastica (invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min)
Asamblare
Impartim aluatul in doua.
Intindem o foaie in forma de peste si asezam in tava de la aragaz,o intepam cu furculita si dam la cuptor cca 10 min.
Coca ramasa o impartim in doua, o parte o intindem in foaie care sa acopere pestele.
Coca ramasa se intintinde si se taie cercuri cu 1 pahar dupa care le vom taia in 4 ca sa obtinem solzii
Scoatem tava,asezam bucatile de peste, acoperim bine cu foaie care am intins-o, inchidem bine marginile ca sa nu curga.
Deasupra asezam solzisori, dintr-o bucata de aluat i-am facut coada.
Ungem coca cu 1 galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte.
Dam tava la cuptor cca 1 ora.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com