Danydany81 ne-a trimit so reteta delicioasa: Peste cu ciuperci si usturoi.
Ingrediente Peste cu ciuperci si usturoi
– 500 gr ciuperci
– 50 ml ulei de masline
– un varf cutit de sare
– un varf cutit piper
– 3- buc. peste cod intreg (macrou sau merluciu)
– 200 gr smantana
– 1 buc. capatana usturoi
Mod de preparare Peste cu ciuperci si usturoi
Se iau 3 bucati peste intreg se curata de solzi, se eviscereaza, se indeparteaza coada si capul, apoi se pun intr-o tava, separat facem un amestec din usturoi pisat, sare, piper si 10 ml ulei de masline cu care ungem pestii, apoi ii lasam circa 20 min un pic la marinat:). Se iau ciupercile se curata (cele mici sunt mai bune) si se coc putin pe plita se sareaza si pipereaza dupa gust apoi se pun alaturi de pestele deja marinat. Se baga la cuptor in tava unsa cu ulei, la foc mic circa 40 min si se mai intorc din cand in cand. Daca mai este nevoie se mai lasa 5-10 min incercam inmuind o furculita in apa si apasand usor pe peste, daca pestele e facut furculita se afunda usor in piele asa stim ca e facut. Carnita va fi super suculenta iar gustul extrem de bun. Se garniseste cu smantana proaspata daca nu tinem post si usturoi:) Pofta buna
Incearca si aceasta reteta video