Iata o alta reteta trimisa de Ryta: Pastrav la cuptor.
Ingrediente Pastrav la cuptor cu sos Meuniere
pastrav – 3 buc
morcov – 2-3 buc
ceapa – 1 buc
patrunjel – 2-3 legaturi
sare
piper
Sos Meuniere:
50-100 g unt
Sare + piper
1-2 lamai
Mod de preparare Pastrav la cuptor cu sos Meuniere
Se curata pastravul si se presara sare si piper, se unge tava cu unt si se da la cuptor. Morcovul si ceapa se curata si se taie rondele. Se unge o tava cu unt dupa care se pune un pat de patrunjel taiat, morcov si ceapa. Se pune patravul si se acopera si el cu patrunjel ceapa si morcov.
Se da la cuptor. Se poate servi si cu sos de lamaie(sos meuniere).
Sos Meuniere:
Topim untul intr-o tigaie, punem patrunjelul lasam 2-3min, apoi adaugam putina coaja de lamaie si zeama de la o lamaie intreaga. Mai lasam pe foc inca 3-4 min.
Incearca si aceasta reteta video