Iata o noua reteta trimisa de Anisoara67: Obletel crocant.
Ingrediente Obletel crocant
cca.30 de obletei proaspeti, 6 scobitori din bambus, 2-3 linguri de faina, un praf de sare, ulei pentru prajit
Mod de preparare Obletel crocant
Obletelul se curata de intestine, taind burta sau pur si simplu apasand burta intre degete. Se spala in 4-5 ape reci, se lasa la scurs intr-o strecuratoare si apoi se ,,indulceste” cu un praf de sare. Se infig pe scobitoare cate 5 bucati, unul langa altul, intoducand scobitoarea prin ochii pestisorilor, apoi se tavalesc usor, pe ambele parti prin faina si se prajesc in ulei incins, pana devin crocanti.
Se scot pe hartie absorbanta pentru a scapa de surplusul de ulei. Obletelul fiind un peste mic cu oase moi, se mananca cu totul, fara a mai alege oasele, aruncand doar capul. Se poate manca si aburit cu mujdei de usturoi (se toarna mujdeiul de usturoi fierbinte deasupra pestisorilor prajiti apoi se acopera cu un capac, cateva secunde).
Obletelul se poate preara pane, in acelasi mod numai ca dupa ce se trec scobitorile cu pesti prin faina se trec si prin ou batut spuma cu un praf de sare, apoi se prajesc.
In orice mod am alege preparare acestui pestisor de apa dulce va iesi absolut delicios.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video