Va recomandam o reteta delicioasa: Macrou in folie la cuptor.
Ingrediente Macrou in folie la cuptor
2 kg macrou, 8 catei usturoi, 2 cepe rosii, suc de rosii sau ketchup, sare, piper, vegeta sau alte condimente, dupa gust; ulei, unt sau margarina, foi de dafin, lamaie
Mod de preparare Macrou in folie la cuptor
Pestele curatat si spalat se unge cu grasime (eu am ales margarina) pe interior si exterior si se pune cate o foaie de dafin in fiecare peste.
Ceapa rosie se toaca marunt, usturoiul se preseaza, se pun intr-un castron impreuna cu Ketchup si condimente.
Se amesteca toate acestea si se umplu pestii – cam 2 lingurite pline in burta fiecaruia.
Fiecare peste se pune pe o bucata de folie de aluminiu, se ruleaza si se pun in tava unul langa altul.
Se coc in cuptorul preincalzit la 200°C (sau pe gratar) timp de 30 minute; eu in cuptor ultimele 10 minute am dat pe grill.
Se servesc cu mamaliguta si lamaie.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de takedahrs de la Pixabay