Gyorgy Ludovica ne incanta cu o reteta de peste: file de peste la gratar cu cartofi la aburi.
2 bucati peste file (merlucius)
0,5 kg cartofi
1 ardei sau gogosar rosu proaspat
1 ling ulei de masline
1 lamaie
putina sare
Cantitatile de mai sus sunt pentru 2 portii.
Pestele se spala bine cu apa rece si se stropeste cu suc de lamaie, apoi se presara sare si se lasa apox. 30 min. asa; cartofii se curata si se taie rondele apoi se pun in tigaie care a fost unsa in prealabil cu putin ulei de masline impreuna cu ardeiul sau gogosarul taiat felii.
Pestele se prepara in tigaie tip gratar si se lasa 2-3 min pe fiecare parte.
Se serveste cald si este o mancare sanatoasa pentru intreaga familie, se poate gati si pentru copii mici.
Pofta buna!!!
Incearca si aceasta reteta video
Cuvinte cheie: cartofi la aburi, file de peste, retete peste