Danielapatty ne-a trimis aceasta reteta minunata de: Crochete de peste cu 4 sosuri.
Ingrediente Crochete de peste cu 4 sosuri
Pentru crochete:
300 g peste;
30 g unt;
1 ou;
60 ml ulei;
piper;
40 g pesmet granulat;
50 g faina;
100 ml lapte;
1 ceapa;
sare.
Pentru sosul de mustar:
3 linguri unt;
1 lingura mustar;
1 lamaie;
miere;
sare;
Pentru sosul de usturoi cu iaurt:
o capatana usturoi;
100 ml iaurt;
2 lingurite ulei de masline;
marar;
sare;
Pentru sosul de pasta de tomate cu hrean:
1 lingura smantana;
1 lingura ulei;
3 linguri pasta de tomate;
1/2 lingurita hrean ras ;
2 catei de usturoi;
miere;
piper boabe;
zeama de lamaie, otet si sare dupa gust;
Pentru sosul lactoneza:
50 ml lapte;
100 ml ulei;
4 catei de usturoi;
sare;
suc de lamaie;
Mod de preparare Crochete de peste cu 4 sosuri
Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din unt, lapte si sare. Se dezoseaza pestele si se pune in sosul alb cu piper pisat si jumatate de ou, amesteca pana cand se face o pasta, apoi se da forma de crochete. Se dau prin faina, ou, pesmet si se prajesc in ulei incins.
Sosul de mustar:
Intr-o tigaie, se pune la topit untul, la foc domol, iar cand s-a topit, se adauga mustarul, mierea, sarea si zeama de lamaie. Se amesteca totul energic, pana se omogenizeaza.
Sosul de usturoi cu iaurt:
Se piseaza usturoiul si se freaca cu sare, se adauga uleiul de masline si apoi iaurtul. La final, se adauga marar verde tocat.
Sosul de paste de tomate cu hrean:
Smantana se amesteca cu uleiul, pasta de tomate, hreanul, usturoiul pisat. Se aduga mierea, sarea, piperul, zeama de lamaie ,otetul, sarea si se amesteca pentru omogenizarea compozitiei.
Sosul lactoneza:
Se curata cateii de usturoi si se pun blender, dupa care se adauga putina sare si laptele. Se bate cu blenderul putin sa se sfarame usturoiul si se adauga ulei putin cate putin. La final, se adauga sucul de lamaie sau otetul.
Incearca si aceasta reteta video