Iata o delicioasa reteta de Ciorba de peste, de la Abetina.
Ingrediente Ciorba de peste
-2 kg.peste (crap),
-2 cepe,
-2 morcovi,
-2 radacini de pastarnac,
-o bucata de telina,
– 1 plic bors MAGGI,
-1 kg.cartofi noi,
-600 gr.smantana,
-4 oua,
-sare dupa gust,
-1 capatana de usturoi,
-50 ml.ulei,
-1 legatura de leustean verde.
Mod de preparare Ciorba de peste
-Se curata pestele, se taie bucati, se spala si se pune la fiert cu apa si sare si lasam sa traga cateva clocote apoi oprim focul, scoatem carnea din zeama si strecuram zeama pe care o punem in oala la fiert.
-Curatam ceapa, o tocam si o undim, adaugam peste ceapa toate radacinoasele tocate marunt si le undim pret de cateva minute, apoi le punem in zeama de la peste. Adaugam si cartofii curatati si taiati cubulete si fierbem totul la foc potrivit,cand sunt fierte legumele adaugam bors MAGGIC dupa gust, lasam sa traga cateva clocote si oprim focul.
-Intr-un vas punem ouale, usturoiul facut mujdei si smantana, le omogenizam si le turnam peste ciorba, cam la zece minute dupa ce oprim focul si amestecam usor. Presuram leustean tocat marunut. Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video