Ultimele

Ce faci de mancare azi? Noi iti recomandam: Stiuca umpluta

Retetele tale » Ce faci de mancare azi? Noi iti recomandam: Stiuca umpluta
Stiuca umpluta

Iata o noua reteta trimisa de Anisoara67: Stiuca umpluta.

 

Ingrediente Stiuca umpluta

 

o stiuca de peste 1kg, 50 ml ulei de masline, un pahar de vin alb, o ceapa de apa (rosie), 300g de ciuperci, 2 morcovi, un ardei gras rosu, masline negre fara samburi, o legatura de patrunjel verde, un ou, condimente uscate (cimbrisor, oregano, coriandru, dafin, busuioc), condimente deshidratate

 

 

Mod de preparare Stiuca umpluta


Se curata stiuca de solzi, i se scot intestinele si urechile apoi ajutandu-ne de lama unui cutit curatam carnea cu oase de pe piele, lasand numai pielea cu un strat subtire de carne.
Se caleste in putin ulei, ceapa tocata marunt, ardeiul feliat, ciupercile taiate marunt, un morcov taiat cubulete foarte mici. Celalalt morcov se curata si se fierbe intreg in apa cu sare.
Se scot oasele mai mari din carne, apoi se da carnea prin masina de tocat, prin sita marunta sau se toaca de doua ori. Carnea tocata se amesteca cu oul batut, verdeata tocata marunt, maslinele fara samburi, se adauga si legumele calite si se condimenteaza cu condimente uscate si un praf de delikat. Cu aceasta umplutura, umplem stiuca, bagam si morcovul fiert la mijloc, in umplutura, apoi cu ata de bucatarie ii coasem burta.
Se asaza stiuca intr-o tava, se toarna peste ea uleiul de masline, apoi se condimenteaza si se da la cuptor pana se rumeneste usor, se uda cu paharul de vin si se lasa sa se rumeneasca bine, udand cu zeama din tava, din cand in cand. Se serveste rece, taiata rulouri alaturi de legume fierte sau cartofi natur.
POFTA BUNA!

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: august 24, 2022