Iata un preparat delicios si usor de facut: Peste cu nuci.
Ingrediente Peste cu nuci
(4 portii)
1 peste de 1,5-2 kg curatat
2 oua
200 gr nuci
100 g stafide
3 cepe
sare si piper
menta, salvie tocate marunt
o rosie pentru decor
Mod de preparare Peste cu nuci
Se curata pestele si se freaca cu sare, piper, menta si salvie. Apoi se inveleste in folie si se lasa peste noapte la frigider. Ceapa se toaca marunt si se caleste in 2-3 linguri de ulei, apoi, cand e sticloasa, se adauga nucile zdrobite, stafidele, 1 lingurita piper, 2 lingurite sare, menta si salvia tocate si se amesteca bine.
Se caleste totul inca 4-5 minute, apoi se ia de pe foc si se adauga ouale, amestecand bine pana se obtine o pasta omogena. Se baga la cuptorul incins la 180 grade timp de 30 minute. Se scoate pe un platou, se portioneaza si se serveste cald, cu o garnitura de legume sau cartofi. Se poate servi stropit cu lamaie.
Incearca si aceasta reteta video