Arata bine, iar gustul este pe masura: Patura de mamaliga cu branza.
Ingrediente Patura de mamaliga cu branza
Nu am scris cantitati fixe pentru fiecare poate aprecia fiecare cantitate in parte dupa preferinte, portii dorite .
Mamaliga
carnati si slaninuta afumata
branza telemea de oaie sau vaca
oua de prepelita
cascaval
Mod de preparare Patura de mamaliga cu branza
Preparam o mamaliga nu foarte moale.
Intr-o tigaie suficient de mare prajim slanina taiata cubulete si carnatul afumat taiat felii.
Intr-o cratita sau alt vas ce poate merge la cuptor punem putina grasime topita rezultata de la prajit. Intindem un start de mamaliga, apoi afumatura si branza din belsug.
Trecem apoi la un al doilea start de mamaliga si afumatura, apoi branza. Ultimul strat de mamaliga in care vom face cu dosul unei linguri adancituri in care vom sparge cate un ou de prepelita. Printre ele mai punem bucatele de carnati iar deasupra suntem generosi cu un strat de cascaval.
Dam vasul la cuptor pentru 30 min. Este atat de buna ca te lingi pe degete.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com