Va prezentam o delicioasa reteta cu peste: Pastrav cu sos la cuptor.
Ingrediente Pastrav cu sos la cuptor
2 pastravi
3 linguri unt
jumatate de ceapa (fasii)
4-5 catei de usturoi
2 felii de lamaie
faina da grau
1 lingura faina de porumb
500 g smantana
50 ml vin
3 linguri conjac
sare, piper, foaie de dafin, oregano
Mod de preparare Pastrav cu sos la cuptor
Pastravul trecut prin faina de grau se rumeneste uniform in tigaia cu unt incins. Asezi pestele in vas de yena uns cu unt. Asezi cate 2-3 fasii de ceapa si felii de usturoi in interiorul pestelui. Ornezi pestele cu ceapa, usturoi si lamaie.
Sosul:
Incingi o ligura de unt, adaugi smantana, condimentezi, adaugi o lingura de faina de grau si una de faina de porumb in ploaie, vinul, cognacul si condimentele. Lasi sa clocoteasca 2-3 minute, asterni sosul peste pestele din vas. Acoperi cu o folie de aluminiu si dai la cuptorul incins pentru 15 minute.
Incingi o ligura de unt, adaugi smantana, condimentezi, adaugi o lingura de faina de grau si una de faina de porumb in ploaie, vinul, cognacul si condimentele. Lasi sa clocoteasca 2-3 minute, asterni sosul peste pestele din vas. Acoperi cu o folie de aluminiu si dai la cuptorul incins pentru 15 minute.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com