Va recomandam o reteta delicioasa de paine impletita. Este delicioasa si parfumul de paine calda va invada casa, dandu-i un aer de sarbatoare.
Ingrediente Paine impletita
500 g faina, 20 g drojdie,1 cana cu lapte (sau apa calduta),1 ou, jumatate lingurita sare, 1 lingurita zahar, 2 linguri ulei sau unt topit. 1ou pentru uns
Mod de preparare Paine impletita
facem pentru inceput plamadeala din drojdie, zahar si o mana de faina; lasam la crescut apoi amestecam cu celelalte ingrediente, punand la sfasit si uleiul , treptat . Lasam la crescut, modelam si asezam painea modelata in tava de copt. Dupa ce a crescut se unge cu ou si dam la copt. Se poate modela in 3, 4, 5, 6 fitile dupa preferinta (eu am modelat painile in 4, 5, 6, fitile (rulouri)
Se mai unge odata cand se scoate din cuptor. Dupa preferinta, se pot presara seminte de mac, susan, dovleac, floarea soarelui, chimion…
E pufoasa, e gustoasa si merita s-o avem pe masa la zile de sarbatoare!
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Hans Braxmeier de la Pixabay