Paine de casa

18 noiembrie 2018,
Paine de casa

Mirosul de paine de casa nu te poate lasa indiferent. Iata cum sa o prepari.

 

Ingrediente Paine de casa

500 gr faina

50 gr drojdie

1 lingurita zahar

1 ceasca mai mare de apa

sare

un pahar cu apa minerala

3 linguri de ulei

 

Mod de preparare Paine de casa

Se face o maia, adica un aluatel din o ceasca de apa calda, drojdia, o lingurita de sare si putina faina. Acesta se lasa la crescut cam 10 minute intr-un loc cald. Cand e gata , faina se pune intr-un bol, se adauga sare, se face o gaura la mijloc si se toarna maiaua.  Se amesteca cu o lingura, apoi se toarna apa putin cate putin si se framanta cu mana. La sfarsit si pune uleiul si se mai framanta putin. Se lasa cam o ora la crescut, intr-un loc cald, iar vasul trebuie acoperit cu un prosop. Se lasa pana isi dubleaza cantitatea, apoi se scoate din bol, se mai framanta 3 minute, i se da forma de paine, se pune in tava unsa cu ulei si se  mai lasa la crescut tot cam o ora. Se baga la cuptor, acesta trebuie incalzit inainte, se lasa primele  10 minute la foc mare, apoi se da la foc mic pentru cca 30 de minute, pana se rumeneste.

Pofta buna!

Cuvinte cheie: ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita