Mirosul de paine de casa nu te poate lasa indiferent. Iata cum sa o prepari.
Ingrediente Paine de casa
500 gr faina
50 gr drojdie
1 lingurita zahar
1 ceasca mai mare de apa
sare
un pahar cu apa minerala
3 linguri de ulei
Mod de preparare Paine de casa
Se face o maia, adica un aluatel din o ceasca de apa calda, drojdia, o lingurita de sare si putina faina. Acesta se lasa la crescut cam 10 minute intr-un loc cald. Cand e gata , faina se pune intr-un bol, se adauga sare, se face o gaura la mijloc si se toarna maiaua. Se amesteca cu o lingura, apoi se toarna apa putin cate putin si se framanta cu mana. La sfarsit si pune uleiul si se mai framanta putin. Se lasa cam o ora la crescut, intr-un loc cald, iar vasul trebuie acoperit cu un prosop. Se lasa pana isi dubleaza cantitatea, apoi se scoate din bol, se mai framanta 3 minute, i se da forma de paine, se pune in tava unsa cu ulei si se mai lasa la crescut tot cam o ora. Se baga la cuptor, acesta trebuie incalzit inainte, se lasa primele 10 minute la foc mare, apoi se da la foc mic pentru cca 30 de minute, pana se rumeneste.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
foto: Pixabay.com