Ostropel de pui cu piure de cartofi, o reteta usoara pentru o cina in familie.
Ingrediente Ostropel de pui cu piure de cartofi
Pentru piure:
1 kg cartofi
1/2 cana lapte
50 g unt
sare
Pentru ostropel Ostropel de pui cu piure de cartofi
2 pulpe de pui
4 aripioare de pui
o ceapa
4 catei de usturoi
o lingura de ulei
o lingura bulion
sare
cimbru
Mod de preparare Ostropel de pui cu piure de cartofi
Prepararea piureului de cartofi:
Se curata cartofii de coaja, se taie cubulete si se pun la fiert cu o lingurita de sare. Dupa ce acestia au fiert, se strecoara apa, se mai adauga putina sare, daca este cazul, apoi untul, laptele si se paseaza totul cu mixerul, obtinandu-se astfel piureul de cartofi.
Prepararea ostropelului:
Se curata ceapa, se taie cubulete si se pune la calit cu putina apa si ulei. Se adauga usturoiul maruntit,pulpele si aripioarele de pui. Se presara putina sare si cimbru. Se lasa pe foc timp de cateva minute, dupa care se adauga apa, bulionul si se lasa sa fiarba timp de 45 de minute. Ostropelul se serveste alaturi de piureul de cartofi.
Incercati si aceasta reteta video