Ostropelul de pui poate fi o alegere buna pentru o cina in familie.
Ingrediente Ostropel de pui
500 gr carne de pui –eu am folosit un piept de pui cu tot cu piele
100 ml vin alb sec
1 ceapa mare
1 ardei gras
500 gr rosii foarte coapte (pot fi din conserva)
4 catei usturoi
sare, piper
2 linguri ulei
Mod de preparare Ostropel de pui
1. Incingeti uleiul si prajiti carnea de pui, pe care presarati sare si piper.
2. Stingeti cu vin si lasati sa fiarba inabusit (cu capac) inca 10 minute. Scoateti puiul din tigaie.
3. In grasimea lasata de pui adaugati ceapa si ardeiul tocate marunt si caliti pana se inmoaie, circa 5 minute.
4. Adaugati rosiile decojite si taiate cuburi mici Lasati sa fiarba pana scade sosul destul de bine, cam 10 minute la foc mediu.
5. Puneti puiul la loc in tigaie, adaugati o cana de apa si cateii de usturoi striviti. Fierbeti inca 20 minute, pana carnea e facuta. Sosul trebuie sa scada dar nu foarte mult.
Incearca si aceasta reteta video