Iata o reteta simpla si delicioasa: Ostropel de pui.
Ingrediente Ostropel de pui
– 1 pui intreg;
– 1 kg rosii;
– 1 ardei;
– 1 ceapa;
– 1 capatana de usturoi;
– 2 linguri pasta de tomate;
– 2 morcovi potriviti;
– sare (dupa gust);
– ½ lingurita cimbru;
– ½ lingurita piper;
– 1 lingurita zahar.
Mod de preparar Ostropel de pui
Se spala puiul, se portioneaza si se prajeste. Rosiile se oparesc si se dau pe razatoare. Se ia o parte din uleiul folosit la prajit puiul si se caleste ceapa (tocata marunt), ardeiul (tocat potrivit) si morcovul (taiat rondele). Apoi se adauga pasta rezultata din rosiile date pe razatoare si 700 ml de supa. Dupa aceea se adauga pasta de tomate si se lasa la fiert 15 minute, apoi se pun bucatile de carne prajita, usturoiul taiat feliute si condimentele. Se mai lasa la fiert inca 15 minute, iar la sfarsit, dupa ce se ia de pe foc, se adauga putin patrunjel tocat.
Se serveste cald, cu mamaliguta, piure sau cartofi natur.
Va doresc pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de AURELIE LUYLIER, You’re Welcome! de la Pixabay