Iata o reteta foarte simpla de muschiulet de porc la cuptor.
Ingrediente Muschiulet de porc la cuptor
1 muschi
1-2 felii bacon
o jumatate capatana usturoi
ulei masline
condimente
Mod de preparare Muschiulet de porc la cuptor
Muschiul se spala bine, se face un amestec din: usturoi pisat, condimente (cimbru, piper, sare,ulei) acest amestec se intinde pe toata suprafata muschiului, apoi se cresteaza muschiul, iar in crestaturile formate se pune cate o suvita de bacon, muschiul astfel pregatit se pune la rece aproximativ o ora.
Inte timp se pregateste garnitura: 3 cartofi curatati si taiati in 4-6 se amesteca cu ulei, cimbru si sare si se pun intr-o tava.
Muschiul se scoate de la frigider si se pune peste cartofii din tava, se da la cuptorul incazit in prealabil, la foc mare 15 min, pana se rumeneste un pic muschiul, apoi se intoarce pe partea nerumenita. Focul se da mai mic si se lasa pana este gata.
Se serveste cu salata de sfecla si vin rosu.
Incearca si aceasta reteta video
Pofta buna!