Musaca greceasca cu vinete, carne de vita si sos bechamel

07 aprilie 2017,
musaca greceasca - reteteletale.ro - foter_com

Grecii sunt renumiti pentru bucataria lor traditionala deosebit de gustoasa si pentru savoarea preparatelor lor. Astazi va prezentam o reteta originala greceasca a celebrei lor Moussaka cu care dau gata turistii. Fotografia graieste de la sine cat de gustoasa poate fi. Si nu este deloc complicat de preparat.

 

 

Ingrediente pentru musaca:

 

4-5 vinete

½ kilogram de carne tocata de vita

2-3 rosii

1 ceasca de ulei de masline

2 cepe taiate fin

2 catei de usturoi

2 frunze de dafin

ulei pentru prajit

½ ceasca de parmezan ras

faina

3 cesti de sos bechamel

 

 

Cum se prepara sosul bechamel, varianta greceasca:

Ingrediente pentru sosul bechamel grecesc: 1 ceasca faina, 2 cesti lapte, 1 ceasca ulei rafinat de floarea-soarelui, 2 oua, 1 ceasca de parmezan ras, sare, piper, nucsoara.

 

Puneti uleiul in vas. Turnati faina peste ulei si amestecati-le timp de 5 minute deasupra flacarii medii de aragaz. Adaugati laptele cald si bateti constant amestecul cu un tel. Separat bateti cele 2 oua, adaugati-le in amestecul de mai sus impreuna cu sarea, piperul si nucsoara (dupa gust) si lasati-le sa se prepare timp de 5 minute, amestecandu-le incontinuu.

La final, adaugati parmezanul ras. Daca sosul este prea gros, mai adaugati putin lapte ca sa il mai diluati.

 

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita