Grecii sunt renumiti pentru bucataria lor traditionala deosebit de gustoasa si pentru savoarea preparatelor lor. Astazi va prezentam o reteta originala greceasca a celebrei lor Moussaka cu care dau gata turistii. Fotografia graieste de la sine cat de gustoasa poate fi. Si nu este deloc complicat de preparat.
Ingrediente pentru Musaca greceasca
4-5 vinete
½ kilogram de carne tocata de vita
2-3 rosii
1 ceasca de ulei de masline
2 cepe taiate fin
2 catei de usturoi
2 frunze de dafin
ulei pentru prajit
½ ceasca de parmezan ras
faina
3 cesti de sos bechamel
Cum se prepara sosul bechamel, varianta greceasca
Ingrediente pentru sosul bechamel grecesc: 1 ceasca faina, 2 cesti lapte, 1 ceasca ulei rafinat de floarea-soarelui, 2 oua, 1 ceasca de parmezan ras, sare, piper, nucsoara.
Puneti uleiul in vas. Turnati faina peste ulei si amestecati-le timp de 5 minute deasupra flacarii medii de aragaz. Adaugati laptele cald si bateti constant amestecul cu un tel. Separat bateti cele 2 oua, adaugati-le in amestecul de mai sus impreuna cu sarea, piperul si nucsoara (dupa gust) si lasati-le sa se prepare timp de 5 minute, amestecandu-le incontinuu.
La final, adaugati parmezanul ras. Daca sosul este prea gros, mai adaugati putin lapte ca sa il mai diluati.
Citeste continuarea: 1 2