Musaca de cartofi cu suc de rosii

09 august 2020,
Musaca de cartofi cu suc de rosii

Iata o noua reteta trimisa de ChelaruE: Musaca de cartofi cu suc de rosii.

 

 

INGREDIENTE Musaca de cartofi cu suc de rosii

 

– 1 kg carne tocata (vita + porc)
– 1,5-2 kg cartofi
– 1 kg ceapa alba
– 4 buc. morcovi
– 1 litru suc de rosii
– 6 buc. oua
– 500 ml ulei floarea soarelui
– 1 buc. lamaie
– 1 legatura patrunjel verde
– 1 lingura sare
– 1 lingura condimente carne tocata
– 1 varf piper

 

 

MOD PREPARARE Musaca de cartofi cu suc de rosii

 

Cartofii se curata si se taie in felii de 5 mm grosime, dupa care se rumenesc putin in tigaie. Apoi curatam ceapa si morcovul. Ceapa se taie marunt si se pune la calit, dupa care adaugam morcovul dat prin razatoare. Cand acestea sunt calite adaugam sucul de rosii, putin patrunjel verde-tocat marunt, sare si piper. Cand sosul este gata se lasa sa se raceasca.

Carnea tocata se amesteca cu 2 oua (batute in prealabil), patrunjel tocat, sare, piper si condimente pentru carnea tocata.
Toate cantitatile mentinate mai sus ajung pentru 2 tavi (lungi – tip de facut paine).

In tava (in care am pus hartie de copt) asezam un rand de cartofi, un rand de carne, un rand de sos, apoi inca o tura (cartofi, carne, sos), iar deasupra terminam iar cu cartofi. Peste acestia adaugam 2 oua batute bine. Ornam cu felii de lamaie si patrunjel. La fel procedam si cu cea de-a doua tava. Tavilele le dam la cuptor in jur de o ora si 15 minute, la 180 grade (cuptor preincalzit).

Se poate servi calda sau rece in functie de preferinta fiecaruia.

Va urez pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita