Iata o noua reteta trimisa de Akyanca: Pastrama de berbecut.
Ingrediente Pastrama de berbecut
– 4 pulpe de berbecut
– 3 linguri piper macinat (alb, negru, rosu)
– 13 catei de usturoi pisati
– 100 g boia in amestec dulce-iute
– sare mare(calcata de cocos cum se mai spune)
– 3 linguri seminte pisate de coriandru
Mod de preparare Pastrama de berbecut
Facem un amestec de condimente cu care frecam bine carnea. Cand terminat amestecul, presaram peste toata carnea alta sare mare amestecata cu piper pisat. Carnea astfel pregatita trebuie tinuta la rece (frigider sau beci foarte rece si uscat), timp de 6 – 7 zile. Dupa acest timp, scoateti carnea la aer si se lasa la uscat. Tineti carnea la uscat in functie de preferinte, dar este gata în momentul in care marginile sunt putin uscate. Pregatita astfel, pastrama se poate afuma, dar se poate consuma şi neafumată. Daca o punem si 5 minute pe gratarul incins cum am facut eu, e un deliciu.
Incearca si aceasta reteta video