Ultimele

Miel

Retetele tale » Feluri cu carne » Miel » Pagina 2
Coasta de miel umpluta cu ficatei si ciuperci

Retete de Pasti: Coasta de miel umpluta cu ficatei si ciuperci

Iata o reteta deosebita pentru mesele de Pasti si nu numai: Coasta de miel umpluta cu ficatei si ciuperci.

05 aprilie 2023
Pulpa de miel la cuptor

Retete de Pasti: Pulpa de miel la cuptor

Va prezentam o reteta delicioasa de pulpa de miel la cuptor.

04 aprilie 2023

Reţete de Paşti: Drob de miel cu piept de pui

Continuăm seria reţetelor de Paşti cu drob de miel cu piept de pui.

03 aprilie 2023
Friptura de miel in folie de aluminiu

Retete de Pasti: Friptura de miel in folie de aluminiu

Iata o delicioasa Friptura de miel in folie de aluminiu, numai buna pentru mesele festive si nu numai.

03 aprilie 2023
Friptura de oaie

Friptura de oaie

Pentru o zi deosebita, o reteta deosebita: Friptura de oaie.

09 octombrie 2022
Cotlete cu sos de lamaie

Cotlete cu sos de lamaie

Iata un preparat deosebit: Cotlete cu sos de lamaie. Reteta de la Anisoara67.

18 iulie 2022
Ciorbita de miel

Ciorbita de miel

Iata o delicioasa reteta de Ciorbita de miel

24 aprilie 2022

Drob de miel

Iata o reteta pentru nelipsitul drob de miel de pe masa de Inviere.

25 mai 2020
Bors de miel

Bors de miel

 

Ingrediente:

1 litru bors

1 kg coaste miel

2 morcovi

2 cepe

2 cartofi

sare dupa gust

o leg patrunjel

1 telina

11 martie 2019
Friptura de miel cu vin si menta

Retete de Pasti: Friptura de miel cu vin si menta

Ingrediente

1 kg pulpa miel cu os
250 ml vin alb
250 ml apa
3-4 catei usturoi
cimbru
menta
piper
sare

05 aprilie 2018

Retete de Pasti: Miel in sos de iaurt, ca la machidoni

Nu mai e mult pana la masa de Pasti, asa ca o reteta cu un preparat din miel este binevenita. Iata o reteta pe care Simona Lazar a cules-o din comunitatea aromana din Dobrogea: Miel in sos de iaurt, ca la machidoni.     Ingrediente Miel in sos de iaurt, ca la machidoni un kg […]

04 aprilie 2018

Spată de miel umplută

Cautăm azi vechile retete romanesti in cărțile de bucate apărute cu un veac și mai bine în urmă. Nu degeaba îi va fi zicând cărţii aceleia de acum un veac şi-o clipă aşa: Regina bucătăriei. Că şi reţetele din ea, chit că-s neaoşe, româneşti – ţărăneşti sau de la mahala – te fac să te […]

27 octombrie 2017

Rețete românești: Miel la groapă, copt în blana lui

In Oltenia vechilor retete romanesti deprindem a gati, in zi de post, bucate de facut in zilele de dulce. In „Tara Prazului” si-a sosurilor intens condimentate, de-ti iau gura si pantecele foc, bag lingura de lemn prin strachinile cele frumos smaltuite si va-mbii la bucate oltenesti. Si dupa ce le-om cerca pe toate, ne-om pune dimpreuna […]

24 mai 2017

Rețete românești: Ostropel (sau ostropăț) de miel

Dacă nu aveți încă un caiet de retete romanesti, e timpul să vă cumpărați un… caiet. De dictando. De 100 ori 200 de file, ca să vă ajungă să scrieți în el acele retete romanesti pe care nu vreți să le uitați! Pe la mine pe-acasă îi zicea ostropăț. Și-așa i-am zis și eu multă vreme, până […]

06 ianuarie 2016

Friptura de miel

Abetina a participat la concursul nostru cu o reteta delicioasa de Friptura de miel. Daca vrei sa castigi o friteuza Tefal, un blender Philips si un gratar electric Zelmer, participa si tu.   Ingrediente -Un miel de 7-8 kg.fara maruntaie, -100 ml.ulei, -2-3 cepe mari, -300 ml.vin rosu, -1 lingurita Maggi secretul gustului intensavor cu […]

13 iulie 2015