Iata o reteta deosebita pentru mesele de Pasti si nu numai: Coasta de miel umpluta cu ficatei si ciuperci.
Va prezentam o reteta delicioasa de pulpa de miel la cuptor.
Continuăm seria reţetelor de Paşti cu drob de miel cu piept de pui.
Iata o delicioasa Friptura de miel in folie de aluminiu, numai buna pentru mesele festive si nu numai.
Iata un preparat deosebit: Cotlete cu sos de lamaie. Reteta de la Anisoara67.
Ingrediente:
1 litru bors
1 kg coaste miel
2 morcovi
2 cepe
2 cartofi
sare dupa gust
o leg patrunjel
1 telina
Ingrediente
1 kg pulpa miel cu os
250 ml vin alb
250 ml apa
3-4 catei usturoi
cimbru
menta
piper
sare
Nu mai e mult pana la masa de Pasti, asa ca o reteta cu un preparat din miel este binevenita. Iata o reteta pe care Simona Lazar a cules-o din comunitatea aromana din Dobrogea: Miel in sos de iaurt, ca la machidoni. Ingrediente Miel in sos de iaurt, ca la machidoni un kg […]
Cautăm azi vechile retete romanesti in cărțile de bucate apărute cu un veac și mai bine în urmă. Nu degeaba îi va fi zicând cărţii aceleia de acum un veac şi-o clipă aşa: Regina bucătăriei. Că şi reţetele din ea, chit că-s neaoşe, româneşti – ţărăneşti sau de la mahala – te fac să te […]
In Oltenia vechilor retete romanesti deprindem a gati, in zi de post, bucate de facut in zilele de dulce. In „Tara Prazului” si-a sosurilor intens condimentate, de-ti iau gura si pantecele foc, bag lingura de lemn prin strachinile cele frumos smaltuite si va-mbii la bucate oltenesti. Si dupa ce le-om cerca pe toate, ne-om pune dimpreuna […]
Dacă nu aveți încă un caiet de retete romanesti, e timpul să vă cumpărați un… caiet. De dictando. De 100 ori 200 de file, ca să vă ajungă să scrieți în el acele retete romanesti pe care nu vreți să le uitați! Pe la mine pe-acasă îi zicea ostropăț. Și-așa i-am zis și eu multă vreme, până […]
Abetina a participat la concursul nostru cu o reteta delicioasa de Friptura de miel. Daca vrei sa castigi o friteuza Tefal, un blender Philips si un gratar electric Zelmer, participa si tu. Ingrediente -Un miel de 7-8 kg.fara maruntaie, -100 ml.ulei, -2-3 cepe mari, -300 ml.vin rosu, -1 lingurita Maggi secretul gustului intensavor cu […]