Nu mai e mult pana la masa de Pasti, asa ca o reteta cu un preparat din miel este binevenita. Iata o reteta pe care Simona Lazar a cules-o din comunitatea aromana din Dobrogea: Miel in sos de iaurt, ca la machidoni.
Ingrediente Miel in sos de iaurt, ca la machidoni
un kg carne de miel,
500 ml iaurt gras,
o lingura de făina,
80 g unt, o legatura de marar,
sare,
piper
Mod de preparare Miel in sos de iaurt, ca la machidoni
Carnea de miel (pulpă, mușchi) se curăță și se porționează, apoi se prăjește în unt, doar cât să se rumenească puțin, după care se adaugă apă (sau zeamă de carne) și se lasă să fiarbă la foc mic. Când carnea este aproape fiartă, se trage puțin de pe foc. În timpul ăsta, se amestecă bine iaurtul cu făina, iar pasta obținută se toarnă peste bucățile de miel. Se amestecă în grăsimea (untul topi) din cratiță, se adaugă mărarul, se potrivește de sare și piper și se trece din dou pe foc mic, lăsând să dea câteva clocote. Se servește cu pâine de casă sau cu mămăligă caldă.