Ultimele

Retete de Pasti: Friptura de miel in folie de aluminiu

Retetele tale » Retete de Pasti: Friptura de miel in folie de aluminiu
Friptura de miel in folie de aluminiu

Iata o delicioasa friptura de miel in folie de aluminiu, numai buna pentru mesele festive si nu numai.

Ingrediente Retete de Pasti: Friptura de miel in folie de aluminiu

4 bucati carne cu os de miel (partea de sub pulpele mielului), 3-4 catei de usturoi, ulei de masline, sare, amestec de condimente (cimbrisor, busuioc, oregano, maghiran), piper cu lamaie, piper negru, un ardei galben si unul rosu, un dovlecel tanar, 4 ciuperci, 4 catei de usturoi, 2 morcovi, 4 cepe rosii sau arpagic (ceapa mica), broccoli, 100 ml vin alb, folie de aluminiu.

Mod de preparare Retete de Pasti: Friptura de miel in folie de aluminiu

Bucatile de carne spalate se condimenteaza si se sareaza bine, se lasa cateva minute sa isi traga mirosurile apoi se prajesc in ulei de masline in care mai inainte am calit 4 catei de usturoi si ciupercile curatate si taiate in jumatati, pe care le-am scos ulterior pe o farfurie. Se rumenesc bine apoi se scot si se acopera cu un capac.
Se pregateste zarzavatul astfel; se curata cepele de foi apoi se cresteaza in 4, dovlecelul spalat se taie si el in cubulete mai mari, ardeii curatati de cotoare si seminte se taie in bucati mari, broccoli se desface in buchetele care se oparesc un pic cu apa fiarta cu sare, morcovul curatat se taie in jumatati care apoi se taie in 4.

Se taie 4 bucati mari patrate de folie de aluminiu. Pe fiecare bucata se repartizeaza in mod egal legumele inclusiv usturoiul si jumatatile de ciuperci calite, se mai condimenteaza si sareaza, se aranjeaza in forma de cuiburi, iar deasupra fiecarui cuib de legume se asaza cate o bucata de carne prajita, iar sosul ramas de la prajeala se repartizeaza deasupra fiecarei bucati de carne, dupa ce folia de aluminiu se ridica de colturi in asa fel incat sa ramana sosul pe legume.

La fiecare cuib se toarna si cate un paharel mic de vin alb apoi colturile foliilor se ridica si se rasucesc cu grija sa nu le rupem si se strang bine, sigiland carnea si legumele. Toate cele 4 legaturi se asaza intr-o forma de yena, mai inalta cu capac, in care am pus si putina apa. Se acopera cu capacul si se dau la cuptor cca 60-70 minute.

Se serveste fierbinte alaturi de legume. Este o friptura foarte delicioasa si cu un mare impact placut vizual, iar daca se serveste si cu un pahar de vin roze, va fi o friptura de mare senzatie.
Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video


Data articol: aprilie 3, 2023