Ultimele

Coronita de miel umpluta cu drob

Mod de preparare

Costitele de miel se tin la marinat intr-un bait facut din vin, ulei, usturoi, cimbru, rozmarin, leurda, ceapa, sare si piper cam 4-5 ore (la rece)
Dim maruntaiele de miel (mai putin ficatul) bine spalate si taiate in bucati, se face o tocanita cu ceapa. Se prajesc toate la foc mic, acoperite, pana cand scade apa ce o lasa.
Se lasa la racit, apoi se trec prin masina de tocat impreuna cu ficatul crud, painea muiata si bine stoarsa.
Se adauga ouale crude, cateva frunze de ceapa verde si usturoi verde, feliate subtiri, mararul si patrunjelul tocate marunt, apoi , se amesteca bine si se asezoneaza.
Costitele dupa ce au stat in bait se cresteaza la varf cam 2-3 cm si se dau cu o compozitie facuta din ulei, sare piper si boia. Se ung bine cu mana, apoi coasem costitele una de alta, cu cotletul spre interior.
In coronita formata punem praporul rasfrant peste marginile coronitei si umplem cu drobul. Marginile praporului le impachetam peste drob si adaugam cateva bucatele de unt deasupra.
Coronita umpluta o punem intr-o tava unsa (in care mai putem adauga cateva bucati de carne de friptura, daca vrem) pe care o dam la cuptorul dinainte incalzit. Adaugam si o cana din baitul in care a stat carnea si lasam sa se rumeneasca frumos si sa se coaca carnea.
Se serveste cu spanac sau cartofi piure si salata verde.
Pofta mare !

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: decembrie 9, 2014