1 kg carne de miel
1 ceapa
1 telina mica
1 pastranac mediu
3 morcovi medii
60 g orez
Sare dupa gust
4 l apa
leustean verde
1 kg bors
2 oua pentru dres ciorba
Mod de preparare:
Spalam carnita de miel si apoi punem apa intr-o oala, o punem pe foc sa dea in clocot. Cand este bine clocotita, o tragem intr-o parte, punem in apa clocotita carnita de miel si o lasam in apa 5 minute pentru a se oparii. Oparirea carnitei de miel este necesara pentru ca ii ia din miros. Dupa 5 minute scoatem carnea intr-o strecuratoare.
Curatam ceapa si zarzavaturile si le spalam. Taiem ceapa marunt si zarzavaturile cubulete. Spalam crengutele de leustean verde si il tocam marunt. Alegem si spalam orezul. Punem cam 4l si jumatate apa intr-o oala iar, daca in timpul fierberii scade foarte mult, mai putem completa cu apa. Punem oala pe foc, adaugam carnita de miel oparita si adaugamsare dupa gust. Adaugam in oala ceapa si zarzavaturile si lasam sa fiarba. Lasam ciorba sa fiarba pana carnea este fiarta (o puteti incerca), iar cu 20 minute inainte de a fi gata ciorbita, adaugam orezul. Cand ciorba a fiert suficient adaugam si borsul lasam sa mai dea inca o data in colocot si apoi o stingem si adaugam leusteanul taiat foarte marunt si dregem cu cele 2 oua bine batute.
Pofta buna!