Mancarica de spanac

07 mai 2013,

Cantitati: cca 1 kg de frunze tinere de spanac, 200 g costita afumata (se poate folosi kaizer sau carnaciori), o ceapa mare, o lingura rasa de faina, o lingura pasta de tomate, 50 ml ulei de masline, un praf de sare, un praf de piper, o legatura de marar verde.

 

Preparare: Curatam spanacul de codite, alegand numai frunzulitele tinere, care se spala bine in apa rece apoi se pun la fiert acoperite de apa intr-o craticioara si se lasa sa dea in doua trei clocote, dupa care se scurg bine de apa, se toaca marunt cu un cutit si se pun din nou la fiert, acoperite cu apa in care adaugam si un praf de sare (sau o lingura de delikat) si lasam sa fiarba cam 15-20 de minute, la foc domol. Intr-o tigaie prajim putin costita taiata in bucatele mici, o scoatem cu o paleta si o bagam in oala cu spanac, iar in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt, adugam pasta de tomate si lingura de faina si amestecam usor, pana se omogenizeaza totul si apoi turnam totul peste spanac, amestecand continuu si lasand focul mic. Se potriveste gustul de sare si piper sau alte condimente daca dorim si mai lasam sa fiarba cca 10 minute, amestecand usor. Se opreste focul si se presara mararul verde tocat marunt. Se serveste fierbinte, simpla sau cu un ou prajit ochi. Pofta buna!

Cuvinte cheie: ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita