Va prezentam azi o delicioasa mancarica de mazare cu piept de pui, alegerea ideala pentru o cina in familie.
Ingrediente Mancarica de mazare cu piept de pui
-800 gr mazare
-1/2 radacina de patrunjel
-1/2 radacina de morcov
-1/4 radacina de telina
1 ceapa
-1-2 de ardei rosu, gras
-1 piept de pui
-cimbru
-smantana
-sare
-pasta de tomate (o lingura)
-zeama de lamaie
Mod de preparare Mancarica de mazare cu piept de pui
Se spala pieptul de pui, se taie bucati si se pune la fiert cu putina sare (apa atat cat sa cuprinda carnea, daca e prea multa mai varsam din ea inainte de a pune mazarea si restul de legume, trebuie sa fie cam 500 ml de apa) intre timp pregatim legumele (morcovul, telina, patrunjelul ceapa, ardeiul) se spala, se curata si se taie cubulete sau se dau la blender, dupa ce am spumuit se adauga mazarea si celelalte legumele tocate marunt si pasta de tomate si lasam sa fiarba inabusit.
Dupa ce au fiert se adauga putin cimbru, o lingura de zeama de lamaie si una de smantana si sare daca mai este necesar.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com