Simplu, usor si rapid de preparat: Mancare de urzici.
Ingrediente Mancare de urzici
urzici
marar
sare
piper
1 cana orez
1-2 cepe
Mod de preparare Mancare de urzici
Urzicile se aleg una cate una, ca sa nu aibe gunoaie, se spala in 2-3 ape reci, nu cu apa calda, se pierd din vitamine, se fierb, se scurg bine de zeama, se taie ceapa normal, se pune putin la calit in ulei cu putina apa, adica mai mult sa fiarba decat sa se prajeasca, dupa care se adauga urzicile.
Orezul bine spalat se aduga putin cate putin din apa in care au fiert urzicile in asa fel incat sa nu se lipeasca de fundul cratitei, se completeaza continuu cu cate putina zeama, la urma dupa ce a fiert orezul se poate adauga o lingura de bulion pentru un gust mai bun, sare si piper dupa gust. Se pot servi ca atare, ca felul doi iar cui ii place poate servi si cu hrean ras la otet.
Incearca si aceasta reteta video