Ultimele

Macrou la cuptor cu mamaliguta si conopida pane

Retetele tale » Macrou la cuptor cu mamaliguta si conopida pane
macrou la cuptor- sfatulparintilor.ro - pixabay_com - mackerel-1747657_1920

Pentru o masa in familie savuroasa si satioasa, va recomandam Macrou la cuptor cu mamaliguta si conopida pane.

 

Ingrediente Macrou la cuptor cu mamaliguta si conopida pane

Pestele macrou:

Ingrediente:

1 kg de peste macrou proaspat

Condimente (sare, piper, maghiran, busuioc)

Ulei

 

Mod de preparare Macrou la cuptor cu mamaliguta si conopida pane

Se curata si se spala pestele, se taie capul si coada. Dupa  aceea se unge pestele cu ulei se condimenteaza pe sus cu fiecare din condinentele de mai sus. Se impacheteaza fiecare peste condimentat in folie de aluminiu, se aseaza frumos in tava si se introduce la cuptor la foc potrivit timp de maxim 30 de minute.

 

Mamaliguta

Ingrediente

1 litru apa, 200 gr. malai, o lingurita cu virf de sare.

 

Mod de preparare

Apa si sarea se pun la fiert impreuna intr-un ceaun din tuci. Cand clocoteste apa, se adauga malaiul in forma de ploaie, amestecind repede cu telul para sa nu se faca cocoloase; se amesteca mereu (si dupa ce s-a pus tot malaiul), aproximativ 15 minute, pana se intareste compozitia si este fiarta.

 

Conopida pane

Ingrediente

1 conopida mare, 3 oua, sare, piper alb, faina, apa si ulei ptr prajit.

 

Mod de preparare

Se spala bine conopida, se desface in buchetele. Intr-o cratita punem mai mult de jumate apa cu sare, apoi puneti conopida si se pune la foc potrivit. Dupa ce a fiert se lasa la scurs bine. Intre timp se face compozitia cu oua dupa cum urmeaza: Intr-un bol mai mare se pun ouale cu sare si piper se bat bine cu furculita sau telul, dupa se adauga faina, apoi se pune apa si se amesteca bine. Compozitia trebuie sa fie un pic mai densa decit la clatite. Bucatile de conopida fiarta se tavalesc bine in ou apoi le punem la prajit in uleiul incins. Pe o farfurie / bol se pune un servetel, se scoate conopida prajita si se lasa sa se scurga excesul de ulei. Se poate sevi ca si garnitura la friptura/peste impreuna cu acritura sau ca aperitiv.

Toate se asaza pe farfurie dupa bunul plac si se servesc calde. Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video

foto: Pixabay.com

Data articol: iunie 14, 2022