Iata o reteta apetisanta, simplu de reparat: legume umplute.
Ingrediente Legume asortate, umplute cu carne
1 kg ardei gras (de marime potrivita);
1 kg dovlecei;
1,5 kg rosii;
3 cepe potrivite;
2,5 kg carne de porc tocata;
2 oua;
230 g orez;
200 g bulion;
1 lingurita de patrunjel;
1 lingurita marar;
Sare, piper si cimbru dupa gust (2,5 g sau ½ de lingurita din fiecare)
Mod de preparare Legume asortate, umplute cu carne
Se curata ceapa, se toaca, apoi se amesteca cu carnea, orezul ales si spalat in prealabil, 100 g bulion, sarea, piperul, cimbrul si ouale. Se spala mararul si patrunjelul, se toaca, se adauga peste compozitie si se amesteca din nou.
Se curata ardeii. Se taie dovleceii in doua, se curata de coaja si se scobesc de miez, lasandu-se marginea groasa de 5 mm. Rosiile se spala, li se taie capacul si li se scobeste miezul, care se aduna, se da prin blender si se foloseste la sos. Rosiile, dupa scobire, se oparesc 5-15 secunde, apoi se decojesc.
Se umplu toate legumele cu compozitia de mai sus, se da partea de sus a legumelor prin faina si se acopera cu capacele de rosii. (Dintr-o rosie potrivita se scot 6 capacele care se pun peste ardei si dovlecei.) Rosiile se acopera cu propriul lor capac.
Se pun la fiert cu sosul de rosii rezultat din blender, la care se mai poate adauga putina sare, daca este nevoie, restul de bullion si apa, pana se acopera legumele. Se acopera cu o farfurie, ca sa nu iasa la suprafata si se lasa la fiert. Pentru a verifica daca mancarea este gata se gusta orezul. Cand orezul este fiert, se ia mancarea de pe foc.
Incearca si aceasta reteta video