Va recomandam o reteta delicioasa, mai putin pregatita in bucatariile noastre: Iepure vanatoresc cu sos la ceaun.
Ingrediente Iepure vanatoresc cu sos la ceaun
1,5 kg carne de iepure ( pulpe spate de preferat, daca nu iepurele intreg dar proportionat ), marinata ( 2 morcovi 1 radacina de patrunjel, 1 telin, 2 cepe, 4 linguri de untdelemn, 1 pahar cu vin, 1 pahar cu apa, boabe de piper si ienibahar, 2 foi de dafin, sare, rosii ), 3 linguri de smantana, 1 lingura de faina.
Mod de preparare Iepure vanatoresc cu sos la ceaun
Se pregateste intai marinata din morcovi patrunjel, telina, ceapa taiata solzisori, boabe de piper si ienibahar, dafin, sare,roiile taiate rondele, vin si 1 pahar de apa.
Toate legumele taiate feliute subtiri se pun impreuna cu mirodeniile, vinul si apa la fiert.
Dupa 2-3 clocote, marinata se toarna fierbinte peste carnea de iepure.
Se lasa 1 zi in acest bait.
Apoi se scoate carnea, se spala si se pune intr-un ceaun cu untdelemn incins, se intoarce pe ambele parti, dupa care se acopera cu legumele din marinata, se lasa sa fiarba inabusit si se adauga di marinata putin cate putin pana se inmoaie carnea.
Se preasara faina, se amesteca, dupa care se adauga smantana. Se adauga si cateva masline.
Se mai fierbe 2-3 clocote , se da deoparte si se serveste…
Timp : 1h
Pofta Buna !
Poti incerca si aceasta reteta video