Iata o reteta exotica: Iepure cu sos de rosii.
Ingrediente Iepure cu sos de rosii
500 g carne de iepure
o ceapa
5-6 catei de usturoi
o bucata mica de praz
1 ardei gras
1 morcov (potrivit)
4-5 ardei copti (daca aveti in congeletor facut din toamna cu atat mai bine)
50 ml de coniac
250 ml suc de rosii
1-2 linguri ulei de masline
o legatura de patrunjel
sare, piper
si putin de cimbru
Mod de preparare Iepure cu sos de rosii
Se toaca usturoiul, ceapa, prazul, ardei gras; morcovul se taie rondele.
Se pune o tigaie mai inalta la foc, se toarna uleiul de masline si se pune treptat usturoiul, se amesteca putin, apoi ceapa, prazul, ardeiul si morcovul. Se lasa la calit cateva minute, intre timp se portioneaza carnea si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune carnea in tigaie si se caleste cu legumele, pana se prajeste putin pe toate partile. Se toarna coniacul si se mai lasa 2 minute, apoi se pune sucul de rosii, apa cat sa acopere putin carnea (se poate aduga si pasta de ardei iute sau un ardei iute, daca va place mai picant), se potriveste de sare si piper, se dauga cimbru si se lasa la fiert pana ramane un sos mai consistent. La sfarsit se pune patrunjel tocat.
Incearca si aceasta reteta video
foto: pexel.com