Ultimele

Iepure cu masline sub capac de paine

Retetele tale » Iepure cu masline sub capac de paine

Mysweetdream a trimis o reteta minunata de Iepure cu masline sub capac de paine

 

Ingrediente Iepure cu masline sub capac de paine

-1 kg carne de iepure
-500 gr rosii
-100 gr masline negre
-2 rosii deshidratate sau din conserva
-2 catei usturoi
-1 pahar vin alb
-500 gr ciuperci champignon
-1 pahar vin alb
-1 catel usturoi
-1 ardei iute uscat ( sau pepperoncino)
-patrunjel
-1 frunza de dafin/un praf de nucsoara

 

Ingrediente capac de paine
– 300 gr faina
– 10 gr drojdie proaspata
– 160 gr apa calduta
– 1 lingura ulei de masline
– 5 gr sare
In plus
– 1 lingura de faina
– 2 linguri de apa

 
Mod de preparare Iepure cu masline sub capac de paine


-Intr-un vas de lut, punem la calit in 2-3 linguri de ulei de masline, usturoiul necuratat dar zdrobit cu muchia unui cutit. Dupa 3 minute, adaugam carnea de iepure taiata si o lasam pe foc mic pana prinde culoare.
• Dupa ce s-au rumenit bucatile de carne, adaugam 1 pahar de vin alb iar in momentul in care alcoolul s-a evaporat adaugam maslinele, rosiile taiate in bucatele, ciupercile patrunjelul tocat si foile de dafin sau praful de nucsoara.
• Acoperim cu capac si lasam la foc mic cca 30 minute. Din cand in cand, intoarcem carnea de pe o parte pe cealalta.
• Intre timp, pregatim capacul de paine. Punem intr-un vas faina iar in centru adaugam drojdia dizolvata in apa calduta si uleiule de masline. Incepem sa framantam si cand prinde consistenta adaugam sarea.
• In functie de tipul de faina folosit, aluatul poate mai cere putina apa. Adaugati lingura cu lingura pana ce obtineti un aluat elastic care nu se mai lipeste de mana.
• Luam cratita de pe foc si o lasam cateva minute sa se racoreasca.
• Intr-un vas micut, amestecam 1 lingura de faina cu cca 2 linguri de apa astfel incat sa obtinem un aluat fluid ca cel de clatite.
• Intindem aluatul de paine intr-o foaie subtire, mai mare decat diametrul cratitei. Ungem cu o pensula bordura cratitei si cam 2 cm din partea exterioara a ei cu aluatul fluid, indindem aluatul de paine pe intreaga suprafata a cratitei si il presam bine. Aluatul fluid are rol de “lipici” asa ca nu va speriati ca o sa va treziti cu capacul in cratita pentru ca o data bagat la cuptor va creste frumos.
• Bagam vasul de lut in cuptor, la 180-200 grade, cuptor preincalzit pentru cca.30 minute sau pana ce capacul de paine se rumeneste frumos. Daca vreti sa faceti cateva decoratiuni din aluatul ramas, nu le adaugati pe capac decat dupa ce aceasta s-a umflat in cuptor.
• Cand vedeti ca s-a bombat, deschideti usa cuptorului, adaugati decoaratiunile si inchideti repede usa cuptorului.
• Se prezinta invitatilor cu tot cu capacul de paine rumenit pe care il taiati in fata lor.

 
POFTA BUNA!

 

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: iulie 10, 2022