Gnocchi cu sos de rosii

19 ianuarie 2021,
Gnocchi cu sos de rosii

Iata o reteta interesanta: gnocchi cu sos de rosii.

Ingrediente Gnocchi cu sos de rosii

4 cartofi
250-300 g faina
1 praf de sare
1 ou
Sos de rosii
2 linguri pasta de tomate
1 ceapa
2 catei de usturoi
3 rosii
sare
piper
busuioc

Mod de preparare Gnocchi cu sos de rosii

Cartofii ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand au fiert ii scurgem de apa,ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca. Cand s-au racit ii pisam, adaugam faina, sarea si oul. Se framanta pana se obtine un aluat omogen.

Se ruleaza baghete la o grosime de cca 2 degete si cu un cutit taiem bucati de cca 2-3 cm.

Ii asezam pe masa infainata pana terminam.

Intr-o oala punem apa cu sare si punem pe foc, cand fierbe adaugam gnocchi si ii lasam sa fiarba cca 3 minute. Cand s-au ridicat la suprafata sunt gata. Ii scoatem cu o paleta intr-o strecuratoare.

Sosul

Calim ceapa si usturoiul in putin ulei, adaugam 2 linguri de pasta de tomate amestecate cu 1 cana de apa. Lasam sa fiarba putin dupa care adaugam rosiile date prin razataore, lasam sa fiarba cca 10 minute dupa care oprim focul si potrivim de sare, piper si busuioc

Amestecam sosul cu gnocchi dupa care servim (noi am servit cu telemea rasa deasupra)

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita