Ryta a trimis o delicioasa reteta de Friptura de porc la cuptor.
Ingrediente Friptura de porc la cuptor
500g carne de porc
4 linguri ulei
1/2 lingurita piper
1/2 lingurita boia
o lingurita cimbru
o lingurita coriandru (optional)
2 catei de usturoi
o lingura pasta de tomate
Modul de preparare Friptura de porc la cuptor
Marinata: se pun intr-un vas patru linguri de ulei si adaugam o jumatate de lingurita cu piper si o alta jumatate de lingurita cu boia. Adaugam o lingurita cu cimbru si o lingurita cu coriandru, doi catei de usturoi pisati si o lingura cu pasta de tomate. Se amesteca bine totul .
carnea de porc se taie felii, de preferat mai groase, macar de un deget pe care le ungem bine cu marinata pe ambele parti si le punem intr-un vas si apoi turnam peste ele marinată ramasa.Dam la frigider ca 3 ore.
Pornim cuptorul si il lasam sa se incinga foarte bine. Punem friptura de porc intr-un vas termorezistent (cu tot cu marinada), ii mai adaugam 100 ml de apa si acoperim vasul cu capacul. Introducem vasul cu friptura in cuptorul incins si o lasam in jur de 40 de minute la foc mediu (175-180 grade C). In acest timp vom intoarce cel putin o data feliile de carne, pentru a sta cu ambele parti in marinata si a se patrunde cat mai uniform. Dupa ce trec cele 40 de minute, dam capacul si mai lasam friptura de porc la cuptor pentru inca un sfert de ora, cat sa se rumeneasca frumos si sa capete un aspect placut.
Incearca si aceasta reteta video