Iata o delicioasa Friptura de porc la cuptor cu zeama de lamaie si de portocala
Ingrediente Friptura de porc la cuptor cu zeama de lamaie si de portocala
1 kg pulpă de porc
zeamă de la o lămâie
zeamă de la o portocală
câteva linguri sos de soia
câteva linguri vin alb
busuioc
sare
piper proaspăt măcinat cu câteva cuişoare
6-8 cartofi
Mod de preparare Friptura de porc la cuptor cu zeama de lamaie si de portocala
Carnea se spală, se porţionează, se şterge de apă cu prosoape de hârtie absorbante.
Se aşează într-un vas cu capac şi se pune la fezandat după ce a fost sărată şi piperată, cu zeama de lămâie, zeama de portocală, sosul de soia, vinul şi busuiocul. Se lasă vasul acoperit la frigider 5-6 ore.
După ce s-a fezandat, se aşează într-o tavă de aragaz care a fost bine unsă cu ulei, bucăţile de carne, în jurul lor se pun cartofii taiaţi felii mari, se toarnă peste ele baiţul în care au stat la fezandat, se mai stropesc cu un pic de apă şi vin şi se dau la cuptor pentru aproape două ore, până se rumeneşte carnea frumos. Din când în când se stropesc cu sosul din tavă.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de ink_lee0 de la Pixabay