Familia merita in orice zi un rasfat culinar. O fripturica la cuptor, cu aroma boabelor de mustar frantuzesc si savoarea ananasului este combinatia perfecta pentru o masa alaturi de cei dragi.
500 g de spata de porc degresata,
un pahar de vin alb sec,
mustar frantuzesc boabe (sau orice alt mustar marinat boabe),
praz
ardei
usturoi
morcovi
sos de soia
o conserva de ananas.
Spata de porc se taie bucati, se pune in tigaie in putin ulei de floarea soarelui. Se adauga condimentele: mustar frantuzesc, usturoi taiat marunt, vinul din pahar, ardeiul taiat julien si morcovul taiat felii subtiri. Se stropeste cu cateva picaturi de sos de soia si se acopera. Se gateste la foc mic sub capac cca 60 de minute pana se inmoaie si se caramelizeaza carnea.
Cu 5-10 minute inainte sa o luati de pe foc, adaugati prazul taiat felii mai groase
Intr-o alta tigaie se pune putin ulei. Se stoarce ananasul dintr-o conserva si se adauga in uleiul incins. Se amesteca din cand in cand sa se prajeasca pe toate partile. Cand incepe sa primeasca culoare, se adauga o lingurita de zahar.
Cuvinte cheie: alimentatie sanatoasa, Friptura de porc cu mustar frantuzesc si ananas, retete culinare