File de vita in foietaj

01 septembrie 2021,
File de vita in foietaj

Iata o interesanta reteta de file de vita in foietaj.

 

Ingrediente File de vita in foietaj


Aluat
500 g faina
200 ml apa calduta
3 linguri ulei
1 lingura otet
1 praf de sare

Umplutura
1 kg pulpa de vita
500 g carne tocata
2 cepe
2 linguri cu ulei
sare
piper
oregano
cimbru
busuioc
patrunjel verde
Sosul marinat
200 ml bere(vin rosu)
piper
2 linguri ulei de masline
2 catei de usturoi
cateva fire de cimbru proaspat
1 lingura mustar
sare
Uns
1 ou

 

Mod de preparare File de vita in foietaj


Sosul marinat

Amestecam berea(vinul) uleiul, cimbrul rupt bucatele, usturoiul zdrobit, sare si piper dupa gust.

Intepam bucata de carne in mai multe locuri cu o tepusa, o ungem cu mustar si o introducem in sosul mariant, acoperim si lasam la rece 2-3 ore, intorcand carnea din cand in cand in sos.

 

Aluat

Cernem faina de 2 ori intr-un castron mare, facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul, apa calduta, sarea si otetul, amestecam pana se incorporeaza toate ingredientele, apoi framantam pana se formeaza un aluat omogen si elastic, il lasam intr-un loc cald 15 min.

 

Umplutura

Calim ceapa toacata marunt si ulei incalzit, cand incepe sa isi schimbe culoarea, adaugam carnea tocata si calim pana cand scade zeama si este bine patrunsa, amestecand din cand in cand, dam deoparte si adaugam restul de ingrediente dupa gust, omogenizam si lasam sa se raceasca

Impartim coca in 2 si intindem 2 foi.

Asezam prima foaie o ungem cu putin ulei, adaugam si a 2 foaie, o ungem cu ulei si adaugam pe toata suprafata compozitia de carne calita, asezam bucata de carne si rulam strans.

Asezam rulada intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si ungem deasupra cu oul batut.

Dam tava la cuptor circa50 min(eu am lasat 1 ora )

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita