O reteta simpla si santoasa: ficatei de pui cu pilaf.
Ingrediente Ficatei de pui cu pilaf
pentru pilaf:
– 300 g orez
– 1l supa de carne de pui
– patrunjel
– sare
pentru ficatei:
– 500 g ficatei
-suc de rosii sau rosii
-piper
-sare
-2 cepe
Mod de preparare Ficatei de pui cu pilaf
Se spala orezul si se lasa la scurs, dupa ce supa de carne da in clocot turnam orezul, punem sare si acoperim sa fiarba inabusit. La sfarsit presaram patrunjel tocat si acoperim din nou. Pentru gust mai puteti adauga un cubulet de unt. Intre timp facem ficateii. Punem intr-un ceaun 50 g ulei, dupa ce uleiul este incins adaugam cepele tocate marunt si lasam sa se caleasca 2 minute, apoi stingem cu 150 ml suc de rosii sau 2 rosii taiate cubulete (rosiile sa fie coapte bine), lasam 1 minut si adaugam ficateii spalati . Daca punem rosii se mai adauga inca 50 ml apa, sare si piper si se acopera . Timpul de preparare este de 20-25 de min.
Incearca si aceasta reteta de video